VEGANSKE NACHOS MED FRISK TOMATSALSA OG GROV GUACA

CITRONFROMAGE MED KANDISERET CITRONSKAL

Citronfromage er en sjov størrelse. På den ene side er det en lidt kikset 80’er dessert, men alligevel har den fået et ‘comeback’ – og hvor er det skønt. Desserten er nemlig både forfriskende og smuk; og så kan den ovenikøbet forberedes dagen før gæsterne kommer. Ulempen ved citronfromage er, at man skal bruge så uendeligt mange skåle for, at lave den. Når det så er sagt, er det altid alt opvasken værd, når man får den første bid.

Opskrift

4 glas // 30 minutter + min. 4 timer i køleskabet // mellemsvær opskrift

  • 2 blade husblas
  • 2 citroner (saft og skal)
  • 2 æg
  • 100 g sukker
  • 1 1/2 dl piskefløde 38%
  • 1 knivspids salt
  • Spiselige blomster til pynt

Sådan gør du

Læg husblas i blød i koldt vand, og lad det trække i min. 5 minutter.

Pisk i en skål 70 g sukker og æggeblommer til en æggesnaps. Alle sukkerkorn skal opløses, så det er vigtigt, at piske i lang tid. Dræn husblasen fra det kolde vand, og smelt det langsomt over et vandbad i en lille gryde. Tag den smeltede husblas af vandbadet, og bland det med saften fra 2 citroner. Gem citronerne da skallen skal kandiseres senere. Lad citronsaften med husblas køle lidt ned, og bland den herefter forsigtigt og nænsomt i æggesnapsen.

Pisk piskefløde, og vend det forsigtigt i æggesnapsen. Pisk herefter æggehvider stive, og vend ligeledes disse i citronfromagen.

Hæld citronfromagen på de glas eller den skål det skal serveres i, og sæt på køl i minimum 4 timer, gerne natten over.

Inden servering smeltes 30 g sukker og revet citronskal på en mellemvarm pande. Et knivspids salt gør kandiseringen super lækker. De kandiserede citronskaller sættes i køleskabet i 10 minutter, og drysses efterfølgende på citronfromagen. Pynt til sidst med spiseligeblomster, og desserten er klar til servering.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på det.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VEGANSKE NACHOS MED FRISK TOMATSALSA OG GROV GUACA