MARINEREDE SVINEKOTELETTER MED GRÆSK TOMATSALAT

MINI PAVLOVAER MED APPELSINSKUM OG FRISKE BÆR

Pavlova er en marengsdessert, der altid tager kegler. Den er super simpel at lave, og den kan ovenikøbet bages dagen inden gæsterne kommer. I min opskrift fylder jeg marengsskålene med en appelsinskum og en håndfuld af sæsonens friske bær. En kombination af den sprøde og seje marengs, den bløde creme og de syrlige bær gør, at de fleste dessertelskere kan være med. Pavlovadesserten kan også laves som én stor kage, men jeg foretrækker, at servere en mini pavlova til hver af mine gæster.

Opskrift

6 mini pavlovaer eller 1 stor // 2 timer // mellemsvær opskrift

  •  4 æggehvider
  • 250 g rørsukker
  • 1 tsk. eddike
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 tsk. majsstivelse
  • 3 dl piskefløde 38%
  • Saft og skal fra 1 appelsin
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Friske hindbær
  • Friske blåbær
  • Friske brombær
  • Frisk mynte

Sådan gør du

Pisk æggehvider stive, og tilsæt rørsukker lidt efter lidt. Det er vigtigt at sukkeret opløses i hviderne, så skummen bliver sej og blank. Når 2/3 af rørsukkeret er rørt i æggehviderne, tilsættes eddike, salt og mejsstivelse. Brug en sigte til mejsstivelsen, så den ikke danner klumper i marengsmassen. Tilsæt resten af rørsukkeret, og pisk herefter i yderligere 5 minutter for at sikre, at alle sukkerkornene er opløst.

Kom marengsmassen på en sprøjtepose, og lav enten én stor marengsbund, eller 6 små. Dan med marengsmassen først en rund bund i den ønskede størrelse, og sprøjt herefter en kant på bunden, så marengsen danner en skål. Bag din marengs på 130°C varmeluft i omkring 1 time og 25 minutter. Tag herefter marengsbundene ud, og afkøl dem på en bagerist.

10 minutter inden servering, piskes fløde let, og der tilsættes vaniljesukker samt revet skal og saft fra én appelsin. Appelsinskummen røres forsigtigt rundt, da den kan skille ved for hård piskning.

Anret pavlovaerne med appelsinskum og en håndfuld af sæsonens friske bær. Pynt til sidt med mynteblade, og server den skønne sommerdessert for dine gæster.

2 kommentarer

  • Gitte

    Hey Karen-Elisabeth, hvoraf kommer navnet Pavlova?🤔 De skal da prøves ♥️

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Gadtoft

      Hej Gitte.
      Godt spørgsmål. Jeg har forsøgt, at læse mig frem til det. Jeg kom frem til. at desserten er opkaldt efter en russisk balletdanserinde ved navn Anna Pavlova.
      Sjov historie

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MARINEREDE SVINEKOTELETTER MED GRÆSK TOMATSALAT