VEGETARISK SVAMPERISOTTO

MARINEREDE SVINEKOTELETTER MED GRÆSK TOMATSALAT

Endelig er det blevet sommer, og i dag lover vejrudsigten helt op til 30°C nogle steder i landet. Rigtig sommer for mig, er især grillmad. Jeg synes, at det smager så meget bedre, end mad der er tilberedt i ovnen eller på en pande. I går grillede jeg nede i vores gårdhave, og det var simpelthen så hyggeligt. Jeg havde marineret fire svinekoteletter i over 5 timer, og det kunne virkelig smages. Derudover lavede jeg en græsk tomatsalat, men min absolutte yndlings fetaost fra Puck. Alt i alt en dejlig aften med godt selvskab og lækker mad – og opskriften vil jeg gerne videregive til jer.

Opskrift

4 personer // 25 minutter + 2 timers marinering // nem opskrift

 • 4 svinekoteletter
 • 3 fed hvidløg
 • 6 spsk. oliven- eller rapsolie
 • 3 spsk. rød paprika
 • 3 spsk. barbecue krydderi
 • 2 spsk. tørret oregano
 • 2 tsk. chiliflager
 • Salt og friskkværnet peber
 • 6 tomater
 • 1 rødløg
 • 1/3 Puck-ost
 • 2 spsk. balsamico eddike
 • Frisk basilikum

Sådan gør du

Find et fad eller en skål, og læg koteletterne ned i. I en anden skål tilføjes presset hvidløg, olie, paprika, barbecue krydderi, tørret oregano, chiliflager og rigeligt med salt og friskkværnet peber. Marinaden røres sammen, og hældes ud over kødet. Sørg for at alle kødets sider får marinade, så der ikke er steder uden smag. Sæt kødet på køl, og lad det trække i minimum 2 timer, men gerne natten over.

Skær tomat og rødløg i skiver, og placer dem i et fad. Tilsæt herefter mundrette stykker af Puck-ost. Krydder tomatsalaten med friskkværnet peber, og tilsæt balsamico eddike og olivenolie som dressing. Salaten pyntes af med friske basilikumsblade, og er nu klar til servering.

Tip: Køb en økologisk nakkefilet som denne, og skær selv koteletbøfferne. På den måde kan du bestemme størrelsen på dine bøffer, og stykprisen bliver væsentlig mindre. Jeg købte en økologisk nakkefilet til 180 kr. i Meny, og skar 19 koteletbøffer. Stykprisen på en økologisk svinekotelet bliver derfor kun 9,5 kr. Du kan fryse de bøffer ned du ikke skal bruge på dagen, og tage dem op løbende.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på det.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VEGETARISK SVAMPERISOTTO