CHOCOLATE CHIP COOKIES

HVIDVINSDAMPEDE BLÅMUSLINGER

Solen har skinnet på mig hele dagen, og så kan man ikke andet end at blive glad i låget. For at omfavne denne fantastiske sommersøndag, skal vi i aften have min absolutte yndlingsret (okay, retten er på en delt førsteplads sammen med tatar). Blåmuslinger smager helt fantastisk, og i mange supermarkeder koster et kilo helt ned til 25 kr. Jeg damper altid mine blåmuslinger i hvidvin, og hvis jeg vil kæle lidt ekstra for retten, så tilsætter jeg også piskefløde 38%. Hop op på cyklen, kør ned i dit supermarked og køb ind til denne fantastiske ret, du vil ikke fortryde det!

Opskrift

2 personer // 30 minutter // mellemsvær opskrift

 • 1 kg blåmuslinger
 • 1/2 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 4 store gulerødder
 • 3 stængler bladselleri
 • 1/2 flaske hvidvin
 • 1/2 L grøntsagsboullion
 • 1/4 L piskefløde 38%
 • 3 spsk. olie til stegning
 • En håndfuld persille
 • Salt og peber

Sådan gør du

Rens blåmuslingerne under rindende vand. Hvis blåmuslingerne har åbnet sig, skal de som udgangspunkt kasseres. Hvis blåmuslingen lukker sig sammen ved et forsigtigt bank på bordpladen, kan den godt gemmes. Dette betyder nemlig, at den fortsat er levende, og ikke fejler noget.

Hak løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri fint. I en stor gryde svitses løg og hvidløg i 2 minutter på middel varme. Herefter tilsættes de finthakkede gulerødder og bladsellerien. Svits i yderligere 4 minutter, og tilsæt de rensede blåmuslinger. Sæt komfuret på høj varme, hæld grøntsagsboullion og hvidvin over blåmuslingerne og de sauterede grøntsager, og læg låg på gryden. Efter 5-7 minutter fjernes låget. Suppen smages til med fløde, salt og peber.

Anret de dampede blåmuslinger i en stor skål, og drys med en håndfuld friskhakket persille. Retten er nu klar til servering, men husk, at de blåmuslinger der ikke har åbnet sig efter dampningen, skal kasseres.

2 kommentarer

 • Katrin

  Mmmmmh!! Skal jeg så meget prøve at lave 😀 tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gadtoft

   Fantastisk, er sikker du på laver det mega lækkert!

   Knus fra
   Karen-Elisabeth

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

CHOCOLATE CHIP COOKIES