VELKOMMEN TIL MIN BLOG

ASPARGES MED SERANOSKINKE OG HJEMMELAVET HOLLANDAISE

Sommeren nærmer sig, og lige nu vrimler det med asparges. Jeg er pjattet med de lange grønne vidundere, og forsøger derfor at spise mange af dem, da de er fyldt med antioxidanter, og har en antiinflammatorisk virkning. I anledning af Mors dag har jeg netop serveret denne smagfulde, men simple, ret for min skønne mor. Den blev nydt i selskab med iskold hvidvin, og det kan varmt anbefales. Det tager højest 20 minutter at lave, men smager helt fantastisk. Kast dig ud i det!

Opskrift

2 personer // 20 minutter // nem opskrift

  • 1 bundt grønne asparges
  • 4 skiver seranoskinke
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk. hvidvin/1 tsk. hvidvinseddike kan også bruges
  • 150 g smeltet smør
  • Saften fra 1/2 citron
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Sæt smør over i en lille gryde til det er smeltet. Fjern gryden fra varmen og sæt den til side så vallen kan falde til bunds. Når vallen er faldet til bunds, kan du med fordel hælde det klarede smør i en skål, så det er klar til saucen.

Sæt 1 liter vand over at koge, anvend med fordel en elkedel, mens du skyller, og knækker enderne af de grønne asparges. Når vandet er kogt, lægges de ordnede asparges i en skål, og overhældes med det kogte vand. Tilsæt salt i vandet og lad dem ligge i 1-2 minutter alt efter hvor tilberedt du ønsker dine asparges.

Kom æggeblommer og hvidvin i en lille gryde og pisk massen luftig under svag varme. Tilsæt herefter den lune smør i en tynd stråle mens der piskes.  Når alt smøren er tilsat smages saucen til med henholdsvis salt, friskkværnet peber og citronsaft. En hollandaise er en smørbaseret sauce, men den skal smage syrligt, så hold ikke igen med citronsaften.

Anret på en tallerken. Læg asparges nederst, seranoskinke ovenpå, og hæld til sidst den lune hollandaise på toppen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på det.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VELKOMMEN TIL MIN BLOG